helma peters

 

“Achter ‘het eerste gezicht’ gaat iemands karakter schuil. Mijn doel en mijn kracht is

met films laten zien wat mensen werkelijk beweegt”

 

Wilhelmina Films maakt promotiefilms, portretfilms, documentaires en kunstprojecten en relatiegeschenken.
Een persoonlijk portret wordt net zo goed als een informatief verhaal gemaakt vanuit betrokkenheid en vakmanschap. De vakvrouw achter Wilhelmina Films is filmmaakster Helma Peters:

“Nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt is mijn drijfveer. Helder krijgen wat de opdrachtgever belangrijk vindt, en dan via script, filmbeeld en montage tot een complete verhalende film komen – voor mij zit de uitdaging in de uitvoering van het totale project.
In al mijn films gaat het om het overbrengen van een boodschap, een thema of een idee én om de verpakking daarvan. Dankzij mijn jarenlange ervaring als cameravrouw weet ik hoe groot de rol is van esthetiek.  Via interviews en een scherp oog voor detail komt de essentie altijd bovendrijven.
Het is de kunst de juiste elementen te registreren en goed te monteren: een enkele oogopslag, een stilte, gedrevenheid, vaardigheid of alledaagse handelingen. Soms ligt de nadruk op sfeer, dan weer op een belangrijk moment of product. Hoe dan ook vertelt elke film een verhaal.”

Expertise, vakwerk en betrokkenheid zijn kernwaarden voor Wilhelmina Films. Elk project wordt met zorg en in overleg gemaakt, vanaf een eerste vrijblijvend gesprek tot en met een op maat gemaakte exclusieve film.

 

 

Filmografie Helma Peters >